"Als we geen hulp hadden gezocht een half jaar geleden, waren we nu waarschijnlijk niet meer bij elkaar. Je hebt ons in een aantal sessies in laten zien dat we niet communiceerden, er te weinig intimiteit was en er geen sprake meer was van respect naar elkaar. Tijdens de sessies liet je het soms gebeuren en mede hierdoor werden we met onze neus op de feiten gedrukt. Het gaat er nu anders aan toe thuis. We praten met elkaar en hebben het weer leuk samen. Er zijn nog wel punten die iets beter kunnen, maar we hopen dat het op termijn ook beter gaat. Jij bent eerlijk, heel kritisch en doortastend."

 

"Door alle zorgen rondom onze kinderen deden we veel dingen op routine zonder echt contact te maken. Daardoor ontstond er te veel afstand en irritatie in de relatie. Je hielp ons om patronen te doorgronden. Ook kregen we handvatten om weer met elkaar in gesprek te gaan en elkaar weer te vinden. Je deed dit op een rustige en neutrale manier. Je liet ons beiden in onze waarde. Dat heb ik als heel prettig ervaren."

 

"Mijn ex en ik hebben ongeveer acht sessies gehad. Bij binnenkomst voelden wij ons meteen gehoord en was er een vertrouwde en open sfeer. Ze liet ons allebei ons verhaal doen zonder daarin een oordeel te leggen. Ze lette goed op onze lichaamssignalen, houding en stem en kwam hier vervolgens ook op terug. 

Het heeft mij veel inzicht gegeven in waarom mijn ex vreemd was gegaan en het lukte mij op een gegeven moment om dit voorval dan ook meer los te zien van mijzelf en dat het door mij gebeurd zou zijn. Ze heeft mijn ex veel inzichten gegeven, over zijn jeugd en zijn houding en hoe anderen mensen hem zien. Ditzelfde gold ook voor mij. Ik kon bezig met het verwerkingsproces en we hebben allebei hard voor onze relatie geknokt. Helaas merkte ik dat bij mij het vetrouwen toch te erg beschadigd was en ik heb de relatie beëindigd. Maar door het proces bij een relatie therapeut op te pakken heb ik er wel een bevredigend gevoel aan overgehouden. Dat ik/wij er wel alles aan gedaan hebben en dat in alle open en eerlijkheid. Daarvoor dan ook alle dank. Voor je open, warme en nuchtere kijk op situaties en het levenskwesties."

 

"Bedankt voor je professionele en krachtige aanpak!

Je blijft ons nog lang bij."

 

"We zijn maar een paar keer bij je geweest, maar natuurlijk hadden we al heel wat jaren aan onszelf gesleuteld. Omdat we nu zeker wilden stellen dat we niet meer van elkaar weglopen besloten we bij jou aan te kloppen en ik ben blij dat we dat gedaan hebben.

Wat mij zeer aanspreekt in jouw aanpak is dat je goed luistert en vervolgens op jouw eigen intuïtieve wijze kernachtig de essentie weergeeft. Daarbij versta je de kunst om het probleem te verzachten door er met een vriendelijker blik naar te kijken. Je hebt me er beter bewust van gemaakt dat we allemaal van binnen nog steeds ons innerlijke kind verbergen en dat dat kind de ruimte mag krijgen. Hij is gewoon af en toe een beetje stout, meer is het niet.

Ik vond het ook verhelderend om mijn partner te horen vertellen hoe hij de zaken ervaart. In de gesprekken die wij thuis met elkaar voeren is het toch lastiger om de vooroordelen aan de kant te zetten. Ik weet nu dus dat ik niet altijd goed genoeg naar hem luister.

Ik hoop dat je nog vele stellen verder zult helpen. Heel erg bedankt!"